Érdekes ez a blog, de tényleg.Láttam, hogy páran lájkoltatok (amit nagyon szépen köszönök), csak a bibi ott van, hogy percenként változnak a lájkok. Ahol néhány órával ezelőtt még volt, ott most nincs, ahol meg nem volt ott van. Na most akkor hogy is van ez?! Ha már itt tartunk pont most néztem meg az egyik jó kis sci fi sorozatot. Amellett, hogy tényleg atom jó sorozatról beszélek, még mondani valója is van. A címet hagyjuk, de azért annyit elárulok, hogy nem a Star Trek és nem is zombi vadászat meg hasonló dolgok (bár azért misztikusnak misztikus, de hagyjuk, lényegtelen). Szóval pont egy olyan részhez értem, ahol a gonosz, csúnya lény, akit elakartak kapni, elég fura képességgel rendelkezett. A lényege az volt, hogy pontosan azt láttatta az emberekkel, amit ő elakart hitetni. ÉS akkor most jön a kérdés gondolom hogy ez most hogyan kapcsolódik össze a lájkolgatásokkal. Nos, igencsak megcsavarva a dolgokat ha úgy nézzük, akkor a blog azt láttatja velem, amit akar (megjegyezném, ez szemétség tőle). Na de mindegy. Belegondoltam, hogy milyen lenne, ha én is ezt tudnám csinálni. Ha azt láttatnám, amit én szeretnék, ha annyit engednék látni a világból amennyit szeretnék(ami azt illeti félig összejött, hiszen magamból mindig csak annyit láttattam, amennyit akartam, és itt nem a külsőmre gondolok, mielőtt még bárki felhördülne, vagy félrenyelne a monitor előtt). Nos a feltevés első pontja ott lenne bukó, hogy még én sem láttam mindent a világból( sajnos), így amiket szeretnék se tudnék láttatni, a másik, hogy már az elején rájönnék, hogy ez mint már említettem szemétség. Persze itt most lehetnék én a nagyon okos IQ bajnok, de inkább nem szakértek bele az ilyen dolgokba. Max annyit fűznék hozzá, hogy mindenkinek a saját belátása szerint kell cselekednie. Mert megeshet, hogy nem teljesen jó, amit mi annak hiszünk, de az mégiscsak a mi véleményünk. Na tessék máris okosítok. Nem mellesleg milyen jó lenne, ha ezt én is megtudnám fogadni. Másoknak valahogy mindig tudok tanácsot adni, de mikor saját magamról van szó, sosem megy.
  • Ott van a múltkori dolog. Te tudod miről van szó. Magadra fogsz ismerni, ebben biztos vagyok. Szóval ott van az. Az örökös dilemma: tegyem, ne tegyem. Vagy a szokásos jelezzem neki, hogy én is élek vagy ne különben megeshet, hogy teljesen hülyét csinálok magamból szituáció. Mikor másról van szó olyan szép, bölcs dolgokat tudok mondani, de mint a múltkor is fogalmam sem volt (talán csak a rizikó faktor miatt). Nagyon valószínű, hogy én is ezt tanácsoltam volna magamnak, amit akkor te nekem. Örök probléma ez, azt hiszem legalábbis.
  • Plusz így egy kérdés a végére: Miért esik olyan rohadtul nehezünkre lényegtelen süketelés helyett tisztán és egyértelműen beszélni? -> megvan a megoldásra váró feladat. Most, hogy megvan a kérdés, ég veletek nyugodt éjszakák, üdv ismét álmatlanul forgolódás. Persze már vannak feltevések, milliónyi, de azt hiszem ez a kérdés folyton visszatér és sohasem hagy nyugodni (mint egy rossz rémálom). Na csessze meg, még a hideg is kirázott...

    A bejegyzés trackback címe:

    https://amijelenlegszembejut.blog.hu/api/trackback/id/tr743123524

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Csillaggyermek 2011.08.04. 09:04:05

    Még a magvas cikk után is csak azon jár az agyam, melyik ez a sorozat.
    Red Dwarf-ban volt egy ilyen rész, az utolsó utániak közt, a polipos. :)

    Seilia 2011.08.04. 12:15:35

    @Csillaggyermek: az első kérdés, a kommentedet olvasva az volt: magvas cikk?
    a második, sajnos, hogy Red Darf? még nem hallottam róla, de utána néztem közben, szerintem mindenképpen vetek rá egy pillantást (jónak tűnt, így kép alapján, bár azért érzékeltem benne a Star Trek-es beütést). Nem akartam címet mondani, de akkor legyen, amiről én írtam az a Sanctuary volt :)

    Csillaggyermek 2011.08.04. 15:18:04

    @Seilia: Kösz!
    Abból a szempontból komoly, hogy a kérdés feltevése után, hogy miért nem lehet egyenesnek lenni, lehet, hogy az is jön majd a részedről.

    Áhh ... Red Dwarf nem Star Trek. Sci-fi, de főleg vígjáték.

    Seilia 2011.08.04. 16:12:47

    @Csillaggyermek: na várjunk... nem ittam elég kávét még úgy látszik, vagy csak simán hülye vagyok (valószínű):D
    "Abból a szempontból komoly, hogy a kérdés feltevése után, hogy miért nem lehet egyenesnek lenni, lehet, hogy az is jön majd a részedről."... itt kicsit elveszett a fonál... illetve nagyon :D

    Csillaggyermek 2011.08.04. 16:32:29

    @Seilia: áh, mondom inkább azt akkor, hogy jóval több értelmes gondolatod volt a bejegyzésben, mint nekem átlagosan szokott lenni. Na az nekem már magvas :)

    Seilia 2011.08.04. 16:42:19

    @Csillaggyermek: á értem... valahogy sejtettem, hogy a magvasnak köze van ehhez :D nos ez kedves köszönöm, de azért olvasgatva egy-két írásod, nekem rizsának tűnt az enyém a te bejegyzéseid mellett :D

    Csillaggyermek 2011.08.05. 14:21:24

    @Seilia: Áh, egyfelől messze alulmaradok színvonalban, pedig igyekszem figyelni a stilisztikára is. Másfelől pedig egy idézetet akartam ideírni, amit Mr. Wolf mondott Jules-nak a kölcsönös dícsérgetésre, de még poén szinten is erős lett volna ide :)

    Seilia 2011.08.05. 15:58:11

    @Csillaggyermek: van benne valami, de azért nem sírtam volna el magam tőle (ha úgy vesszük annyira nem vészes):D Ezt akkor nem dicsérés képen, a mondandó a lényeg, a többi meg mellékes :)
    süti beállítások módosítása